utorak, 15. lipnja 2010.

Jednostavna posuda za mlijeko

... koja je i u originalnu bila dovoljno zanimljiva tako da ju nisam previše obradila. Iako sam imala namjeru. (o, da). Ali sam se ipak zaustavila.

Posuda je emajlirana s ponekom točkom hrđe ali još uvijek lijepe sjajne ivory boje i jednostavno nisam imala srca bojati je.  Malo sam ju ukrasila svojim omiljenim motivom plavo/bijelih salvetica, potočkala (znate ono - kist, boja, voda, nokat). Rub posude, poklopca i drvena drška obojana je akrilnom bojom (nijansa antique plava - Chemaco), malo šmirgla ...

Za kraj sam ipak prošvercala malo bitumena po donjem rubu, onako, da se nađe.... i da ne bude ljubomoran.

... i to je sve!

E da, porijeklo posude - naravno, Hrelić.

Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.





Broj komentara: 16:

  1. predivna posuda!!!!kao i svi tvoji radovi,jako mi se sviđa..antique plava boja je mrak..dugo vec trazim bar nesto slicno..hvala za info,sad znam koju nijansu trebam narucit..kisss

    OdgovoriIzbriši
  2. baš mi se sviđa ovaj tvoj mimimalizam u zadnje vrijeme :))))........obožavam tu salvetu i ju ljubomorno čuvam za neku pravu ideju.......savršeno je sjela na kanticu s predobrom ručkom :))))..
    pusa.....

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala vam drage moje na komentarima :)) Pusa svima

    @Kaća, drago mi je da sam onda stavila naziv boje (znala sam da će nekom trebati :))). Inače, chemaco ima čitavu seriju "antique" boja - zelena, pink, plava ... obožavam ih. Inače marka je Marabu (ako ti bude trebalo).

    OdgovoriIzbriši
  4. Hello, Sandra!

    I like this milk bottle. It's reminds me when I was little. Today don't exists more.
    thank you for you comments.
    A kiss from Portugal
    Cris

    OdgovoriIzbriši
  5. Kantica ti je predobraaaa!!! Vratila me u djetinstvo:)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Zahvaljujući tebi a i ostalim kreativkama...zavoljela sam Shabby, decoupage,Hrelić(mada mi je daleko)još da zavolim bitumen...pa gdje će mi biti kraj....:))
    Pod tvojim rukama...nastala je prekrasna posuda..Super draga Sandra...jako mi se sviđa.

    OdgovoriIzbriši
  7. Hello, taman za mene i mog mljekara, jer od kad živim u peroju sam se pogospodila i mljekar mi donosi pravo domaće mlijeko, istina bog da ju ne umaže u nju bi stavila plastičnu bocu, a kantica bi uvijek bila čista. Kako žalosno još se svega dvije familije bave tako domaćim seoskim poslovanjem.

    OdgovoriIzbriši
  8. Hello, Cris. Thank you for your comment. I'm glad you like my milk bottle and that i brought some past into your live:))

    Hvala vam drage moje. Baš mi je drago da sam vam probudila neke lijepe uspomene :))
    Istina, kada bi bilo više ovakvih stvari u našim životima, bilo sve nekako toplije! A i ljudi bi se više družili, popričali sa svojim mljekarom, npr. ...

    OdgovoriIzbriši
  9. Sandra sada ravno u štalu;) Sve pohvale, kantica je preslatka..Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  10. Wander around blogs,
    happened and I am here. I'll leave a greeting, Elena

    OdgovoriIzbriši
  11. Thank you, Elena, for stopping at my blog :))Greatings to you!

    OdgovoriIzbriši
  12. Pregenijalna posuda i šteta što je danas izgubila svoju originalnu namjenu no to ne znači da ne može poslužiti kao podna vaza u nekom zgodnom kutku tvoje vikednice te čuvati u sebi šaš ili tako neko visoko "raslinje"! ;)

    OdgovoriIzbriši
  13. ajooooj!ovo je već prebolno za moje srčeko!

    OdgovoriIzbriši
  14. Hvala vam, drage moje. Odlična ideja, Izzy, da bude vaza za neko divno poljsko bilje, ili možda za suhe cvatove hortenzije (plave ?!) ...
    Pusa i pozdrav

    OdgovoriIzbriši

Zahvaljujem na vašem komentaru.