utorak, 3. kolovoza 2010.

Konačno da i ja nađem svoj prozorski okvir

... kojeg već dugo priželjkujem. Od onda kada sam na blogu Hobbychic pročitala post na temu uređenja starog prozorskog okvira. Tea, nadam se da se nećeš ljutiti što sam škicnula i "ukrala" ideju.

Već dugo razmišljam o tome na koji način uokviriti stare fotografije Zagorske kućice, onakve kakva je bila kada je postala naša. Zarasla u bršljan, zapuštena, sama ... Okvir je morao biti poseban, star, pohaban. A što bi bilo bolje od starog, pohabanog prozorskog okvira. Nabavljenog, naravno, na Hreliću (joj, već sam dosadna s tim, je'l da ?).

Na žalost, samo je jedno krilo bilo na raspolaganju. Ali, bolje išta nego ništa. Ionako nisam mogla vjerovati koliku sreću imam nabasati na tako nešto. Bitno da je staklo bilo cijelo a drvo koliko toliko u dobrom stanju. Još se prodavač čudio "... kako to da se gospodična (ok, ovo za gospodična sam mudro odlučila ne ispravljati ...) zanima za tak nešto?". E, kad bi on znao za što se sve "gospodična" zanima!

Pošmirglala sam ga, očistila, premazala s nekoliko slojeva lazurom boje lješnjaka. Podloga za fotkice je komad laminata, obojan akrilom i "obučen" u 2. sloj salvete sa smeđim ornamentima. Rubovi dorađeni bitumenom. A fotkice - razvijene u crno-bijeloj boji, za dodatni dojam starosti.

Do idućeg posta, lijep pozdrav, Sandra Z.


Broj komentara: 18:

  1. Ma kakva ljutnja, dapače..... obožavam vidjeti kada vas moji radovi inspiriraju ;:)))) divno je ispalo, baš onako kako treba! bravo sandra!

    OdgovoriIzbriši
  2. Moram priznati da sam ljubomorna na vaš Hrelić... Ali zato uživam vidjeti ovakvu divotu...

    OdgovoriIzbriši
  3. Jao,ovo je super...samo koji prozor sad da skinem. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jel'da je štosna ova Teina ideja za okvir za slike. Sad kad počnemo skidati prozore!!! A ne, nije potrebno, sigurno se mogu naći ovakvi stari, zaboravljeni i vratiti u život. I ne samo na Hreliću.
    Hvala vam na posjeti i komentarima :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala na putopisu, prekrasno mjesto, i radovi odražavaju ambijent u kojem si provela godišnji. Izvrsno urađeno. Pozdrav. Loredana.

    OdgovoriIzbriši
  6. joj, joj, joj! predobar je! ova ideja s laminatom kao podlogom mi je izvrsna. to ću morati iskoristiti... na dvorištu me čeka nekoliko skinutih vrlo upotrbljivih komada za takve projekte...

    OdgovoriIzbriši
  7. Bravo Sandra, izgleda odlicno:)))

    OdgovoriIzbriši
  8. Super, Tanema !!!! Samo naprijed i svakako nam pokaži.
    Hvala ti Biljana :))

    OdgovoriIzbriši
  9. Hm, ja imam krovne prozore... No jedan manje - više! ;) Super mi je ovo! Kao što rekoh, žao mi je što nemam nekakvu vikendicu za ovakve stvarčice! Jednog dana...

    OdgovoriIzbriši
  10. ovo mi je stvarno originalna ideja,ludilo,a ti si je izvela za desetku, cistu..bravoooo!!!

    OdgovoriIzbriši
  11. Izzy, Kaća, hvala vam na posjeti i komentarima. Prozori mogu biti okviri/panoi za npr. unikatni Izzy nakit!

    Lijepi pozdrav :))

    OdgovoriIzbriši
  12. baš mi se sviđa, svaka čast :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Samo da se pohvalim da sam nasla prozor,tacnije par njih. Malo sam procunjala kod ujaka i nasla bacene u nekom uglu. Lepo ja kazem-sto je za nekoda smece, za nekoga je zlato. :D
    Sad samo da ih sredim. Hvala na lepoj ideji. :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Aaaaaaa, super! Baš mi je drago Dubilja, zaista. Ideja je Teina. Ona zaista ima fenomenalne stvari. Uvijek se nešto zanimljivog može naći kod nje. Hočeš ih pokazati kada ih urediš? Please?
    Hvala Layla na posjeti i komentaru :))

    OdgovoriIzbriši
  15. Posle sam se setila da sam to jos ranije videla kod Tee,i da mi se bas svidelo,ali eto ti si me podsetila na to. Pohvale za obe. :)
    Naravno da cu pokazati,samo jos da nadjem vremena da uradim. Prvi put radim ovakvo nesto,tako da...nadam se da ce lepo ispasti. :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Prekrasno, baš mi se sviđa ideja! Sve pohvale Sandra, pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  17. Draga Sandra, dok su moji klinci spavali provela sam divno rano poslijepodne uz tvoj blog. Zadivljena sam! Stvarno si kreativna, maštovita, iznad svega marljiva, uredna i precizna. Čitat ću te .... Puno pozdrava, Vesna

    OdgovoriIzbriši
  18. LadyA, drago mi je što ti se sviđa! Sada svaki put škicam po Hreliću ima li štogod sličnog :))
    Vesna, drago mi je što si se lijepo provela čitajući moj blog. I uvijek me vesele novi čitatelji. A sve pohvale i tebi i tvojem radu i pisanju :))
    Lijep pozdrav svima :))

    OdgovoriIzbriši

Zahvaljujem na vašem komentaru.